ค้นหาบล็อกนี้

วันจันทร์ที่ 23 มิถุนายน พ.ศ. 2557

ขนมปัง (Bread)

ขนมปัง

              ขนมปัง เป็นอาหารที่ทำจากแป้งสาลีที่ผสมกับน้ำและยีส หรือ ผงฟู นอกจากนี้ยังมีการใช้ส่วนผสมอื่นๆเพื่อแต่งสี รสชาติและกลิ่น แตกต่างกันไปตามแต่ละประเภทของขนมปัง และ แต่ละประเทศที่ทำ โดยนำส่วนผสมมาตีให้เข้ากันและนำไปอบ ขนมปังมีหลายประเภท เช่น ขนมปังฝรั่งเศส ขนมปังแซนด์วิช ขนมปังหวาน ขนมปังไรน์ หรือแม้กระทั่ง เพรทเซล (Pretzel) ของขึ้นชื่อประเทศเยอรมนี เป็นต้น ขนมปังนั้นสามารถทานได้เลย แต่โดยปกติจะทานกับเนย เนยถั่ว แยม เยลลี่ แยมส้ม น้ำผึ้ง หรือทำเป็นแซนด์วิช ขนมปังนั้นสามารถนำไปอบหรือปิ้งได้ และจะเสิร์ฟร้อนหรือเย็นก็ได้
 

BREAD

Bread is a staple food prepared from a dough of flour and water, usually by baking. Throughout recorded history it has been popular around the world and is one of humanity's oldest foods, having been of importance since the dawn of agriculture.

There are indefinitely many combinations and proportions of types of flour and other ingredients, and also of radically different traditional recipes and modes of preparation of bread. As a result one finds wide varieties of types, shapes, sizes, and textures of breads in various regions. Bread may be leavened by many different processes ranging from reliance on naturally occurring microbes (for example in sourdough recipes) to high-pressure artificial aeration during preparation and/or baking. However, some products simply are left unleavened, either for preference, or for traditional or religious reasons. Many non-cereal ingredients may be included, ranging from fruits and nuts to various fats. Commercial bread in particular commonly contains additives, some of them non-nutritional, to improve flavour, texture, colour, or shelf life.



 


ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น