ค้นหาบล็อกนี้

วันจันทร์ที่ 23 มิถุนายน พ.ศ. 2557

เดนนิส/ครัวซอง (Danish / Croissant)

เดนนิส/ครัวซอง

                     เป็นขนมอบที่นำเอาขนมปังกับพายชั้น มาประยุกต์เข้าด้วยกัน ดังนั้นลักษณะของขนมจะขึ้นด้วยยีสต์และชั้นของเนยที่อยู่ข้างในคล้ายๆ รังผึ้ง สามารถทำได้หลายรูปแบบ และไส้ต่างๆ กัน

Danish / Croissant

A croissant French pronunciation is a buttery flaky viennoiserie pastry named for its well-known crescent shape. Croissants and other viennoiserie are made of a layered yeast-leavened dough. The dough is layered with butter, rolled and folded several times in succession, then rolled into a sheet, in a technique called laminating. The process results in a layered, flaky texture, similar to a puff pastry.

Crescent-shaped food breads have been made since the Middle Ages, and crescent-shaped cakes possibly since antiquity.

Croissants have long been a staple of French bakeries and pâtisseries. In the late 1970s, the development of factory-made, frozen, pre-formed but unbaked dough made them into a fast food which can be freshly baked by unskilled labor. The croissanterie was explicitly a French response to American-style fast food, and today 30–40% of the croissants sold in French bakeries and patisseries are frozen.Today, the croissant remains popular in a continental breakfast.




ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น